Reis voorbereiding

Reisadvies – Registreer uw reis

Alleen voor inwoners uit België

Tijdens uw verblijf in het buitenland kan er zich altijd een noodsituatie voordoen (crisissen, aanslagen, ongelukken).  Door u te registreren op de travellers online website  heeft de FOD Dienst Buitenlandse zaken en de plaatstelijke ambassade uw contact gegevens en kunnen ze u snel contacteren voor meer info of eventuele bijstand. Indien nodig kunnen ze ook uw contactpersoon in België verwittigen.

Registratie is online. U geeft uw reisgegevens in en geeft een contactpersoon in België op. De ingebrachte gegevens zijn vertrouwelijk en worden alleen gebruikt in geval van een noodsituatie. Twee weken na de einddatum van uw reis worden uw gegevens uit het systeem gehaald.

Ook voor reizen binnen de Europese Unie is het aangewezen om u te registreren.

Op de website kan u ook het meest actuele reisadvies van de FOD Dienst Buitenlandse zaken raadplegen voor uw land van bestemming.

Website: https://travellersonline.diplomatie.be/

 

 

Plaats een reactie