Reis voorbereiding

Wat is een ETA of ESTA visa ?

Amerika gebruikt sinds enkele jaren het ESTA systeem (Electronic System for Travel Authorization) en is een verplicht en voor vertrek aan te vragen reistoestemming om naar de Verenigde Staten te mogen reizen. De aanvraag gaat  via de website van het U.S. Customs and Border Protection. Richtprijs rond veertien dollar per persoon.

Enkele landen (Canada, Australië..) gebruiken het eTA systeem (Electronic Travel Authorization). Ook in dit geval gaat het om een elektronische reistoestemming en moet deze voor vertrek worden aangevraagd. Richtprijs is verschillend per land maar kan oplopen tot 20 Euro.

!! Opgelet !! Esta en eTa geven toestemming om naar het betrokken land te reizen maar zijn geen garantie dat men u ook zal toelaten om het land binnen te gaan. Men zal steeds uw reispas/paspoort nakijken en daarna beslissen of u toegelaten zal worden of niet. Kijk ook even op de website van de buitenlandse ambassade in België voor meer info.

Opgelet met zoeken op google voor de aanvraag van een ESTA of ETA want er zijn heel wat bedrijven die u soms het 10-voudige vragen dan de officiële prijs.. Lees in dit verband ook het artikel van avrotros.nl over fraude praktijken bij aanvraag ESTA of eTa toestemming.

Juiste url voor ESTA aanvraag Amerika: https://esta.cbp.dhs.gov/

Juiste url voor eTA Canada: http://www.cic.gc.ca/English/visit/eta.asp

Juiste url voor eTa Australie: https://www.eta.immi.gov.au/ETAS3/etas

Plaats een reactie